خانه / هوای فشرده / مطالب آموزشی هوای فشرده / طریقه سایزینگ مخزن هوای فشرده

طریقه سایزینگ مخزن هوای فشرده

Sizing the Air Receiver : 

Air Receiver ها مخازنی هستند که هوای فشرده تولید شده در کمپرسور ها در آنها ذخیره می شود . در چیدمان سیستم تولید ؛ فرآوری و توزیع هوای فشرده معمولا از دو مخزن هوای فشرده استفاده می نمایند که  یکی Primary Air Receiver و دیگری Secondary Air Receiver نامیده می شود .

Sizing the Air Receiver

(Primary Air Receiver (Wet Receiver  :

این مخزن معولا بعد از کمپرسور قرار می گیرد و وظایف این مخزن عبارتند از:

  1. به عنوان یک نوسان گیر (Pulsation Dampener) برای کمپرسور های رفت و برگشتی عمل می کند
  2. این مخزن عملکرد خوبی در جهت جداسازی آب و روغن موجود در هوای فشرده دارد
  3. در برخی از موارد میتواند از ظرفیت ذخیره آن به جای یک کمپرسور ذخیره استفاده کرد
  4. در صورت سایزینگ صحیح ، زمان لود/آنلود و یا استارت / استاپ کمپرسور اسکرو را کاهش می دهد و باعث بالا رفتن بازدهی کمپرسور می شود .
  5. باعث کندی در نوسانات فشار سیستم می شود و پایداری فشاری سیستم را بالا می برد

( Secondary Air Receiver ( Dry Receiver :

این مخزن بعد از تجهیزات فرآوری هوا قرار می گیرد و وظایف آن عبارتند از:

  1. حفاظت از ابزارهای حساس به تغییرات فشار موقت سیستم
  2. حفاظت از ابزارهای چند منظوره در مقابل مصرف کنندگان بزرگ و ناپایدار هوای فشرده
  3. ایجاد پایداری فشاری در سیستمهایی که از لحاظ سایزینگ لوله کشی Under Size  هستند .

طریقه سایزینگ Secondary Air Receiver :

سایزینگ مخزن Secondary Air Receiver که محل نگهداری هوای ابزار دقیق می باشد با استفاده از فرمول ذیل صورت می پذیرد : (منبع : Exxonmobil Design Practice) 

مثال: سایز مخزن رسیور  هوای فشرده برای نگهداری دو دقیقه هوای فشرده با دبی  ۳۸۰ Sm3/hr را محاسبه نمایید . فشار اولیه ۷ barg است و نهایی یا حداقل فشار ۳٫۵ barg است. فرض کنید دمای هوا  ۳۸ درجه سانتیگراد باشد .

              V= (0.0000587 * (273+37) *380*2) / (7 – 3.5 )= 3.9 m3

و سپس می توان با مراجعه به جداول سازندگان ، سایز مخزن را مشخص  و اقدام به جانمایی مخزن نمود .به طور مثال در این مثال مخزن مدل AT-4000 برای این مورد مناسب می باشد .(منبع : کاتالوگ شرکت هوا ابزار تهران

نکته : معمولا در پلنت های پالایشگاهی و یا پترو شیمیایی زمان ، ذخیره هوای ابزار دقیق با فرض از دست رفتن هوای ابزار دقیق و نهایتا شات دان پلنت می باشد  که عموما بین ۲ تا ۳۰ دقیقه می باشد .

همچنین ببینید

Food and Beverage Grade Compressed Air

Food and Beverage Grade Compressed Air Best Practice Guideline : تامین هوای فشرده در کارنجات صنایع …

دیدگاهتان را بنویسید