Shell Boiler Configurations

تقسیم بندی دیگ های فایر تیوب :تقسیم بندی دیگ های فایر تیوبShell Boiler Configurations

دیگ های بخار عموما به دو دسته (Fire Tube Boiler (Shell Boiler و Water Tube Boiler تقسیم بندی می شوند . دیگ های Shell Boiler به اسامی دیگری مانند : Fire Tube و یا  Smoke Tube  نیز نامیده می شوند و این به خاطر عبور محصولات احتراق از پاس های (Pass) مختلف دیگ بخار است .

Pass  چیست ؟

به هر بار عبور جریان محصولات احتراق از طول دیگ بخار، یک  Pass گفته می شود .

عموما Shell Boiler دارای آرایش های مختلفی در قرار گیری دسته لوله ها هستند که تعداد پاس های دیگ را مشخص می کنند .  معمولا Shell Boiler ها دارای دو ؛ سه و یا چهار پاس هستند .

اگر هدر برگشت محصولات احتراق در پشت دیگ بخار از داخل فضای آب دیگ عبور نماید به این دیگ Wet- Back گفته می شود و در غیر اینصورت به آن Dry-Back اطلاق می شود . راندمان کاری در بویلرهای Wet- Back معمولا بیشتر از نوع Dry-Back می باشد .

 

 

ظرفیت دیگ های بخار فایر تیوب به علت محدودیت در سایز شل و ضخامت آن در حالت ماکزیمم تا ۳۵ ton/hr و ۲۵ barg خواهد رسید و برای ظرفیت های بیش از این مقدار از دیگ های Water Tube استفاده می شود .

معمولا دیگ های بخار فایر تیوب به علت بالا بودن حجم Shell و گنجایش بالای ذخیره آب ؛  زمان زیادی طول می کشد تا به فشار کاری خود برسد که این یکی از معایب این گونه بویلر هاست .

منبع: Spirax Sarco Handbook   /  Foster Wheeler Design Practice

 

 

 

همچنین ببینید

Boiler Water Chemical Treatment

Boiler Water Chemical Treatment :  تصفیه شیمیایی آب بویلر که معمولا جهت جلوگیری از خوردگی …

دیدگاهتان را بنویسید