طراحی حرارتی و سایزینگ دی اریتور :
همراهان گرامی همانطور که در پست های قبلی گفته شد ؛به طور کلی دی اریتور به دو منظور گاززدایی و نیز پیش گرمایش آب ورودی به دیگ جهت جلوگیری از شوک حرارتی به دیگ بخار ؛ مورد استفاده قرار می گیرد .
مهندسین طراح می بایست در خصوص طراحی و یا چک کردن برخی پارامترهای مهم این تجهیز در زمان خرید به نکات کلیدی و مهمی توجه نمایند که عبارتند از:
- معمولا فشار راه اندازی دی اریتور با فشار LP STEAM یک سایت یکسان است . در برخی از سایت ها ممکن است به دلایل پروسسی وجهت استفاده از آب دی اریتور در تجهیزات دیگری به غیر از دیگ بخار ، این تجهیز در دما و فشار بالاتری طراحی و راه اندازی شود . معمولا اگر این دلیل وجود نداشته باشد ، این تجهیزدر ۰٫۲ بار (۰٫۳ psi ) و دمای اشباع ۱۰۵ درجه سانتیگراد طراحی و راه اندازی می شوند.
- ظرفیت مخزن ذخیره آب دی اریتور در سایت های مختلف با هم فرق دارد ولی در پالایشگاه ها و سایت های شیمیایی می بایست بر اساس ۱۰ تا ۲۰ دقیقه ظرفیت انبارش آب در حالت فول لود دیگ ( یا دیگ ها) طراحی شود .به طور مثال اگر ظرفیت بویلر در حالت فول لود ۲۰ تن در ساعت باشد ؛ میبایست ظرفیت (High High Level) مخزن انبارش آب دی اریتور در حدود ۶٫۶ متر مکعب برای ۲۰ دقیقه باشد .(۲۰ton/hr × ۰٫۳۳ min = 6.6 m3) البته در سایت هایی که Snuffing بخار دارند طراحی این مخزن با توجه به زمان مورد نیاز برای Snuffing و لود های Emergency Shutdown تعیین خواهد شد .
- مقدار بخار مورد نیاز دی اریتور جهت گرمایش آب می بایست بر اساس بدترین سناریو طراحی شود مثلا به فرض از دست دادن کل کندانس و استفاده از آب جبرانی با دمای پایین تر از دمای کندانس
- در دی اریتور های پاششی فشار نازل پاشش آب می بایست ۲ بار باشد این یعنی جهت سایزینگ پمپ تغذیه آب دی اریتور جهت محاسبات هیدرولیک فشار پاشش نازل دی اریتور ۲ بار در نظر گرفته شود .
- ارتفاع نصب دی اریتور بسته به فشار و دمای راه اندازی آن محاسبه می شود که در پستهای قبلی در خصوص آن توضیح داده شده است
- در بالانس حرارتی مقدار خروجی ونت دی اریتور در حدود ۲ درصد بخار ورودی ان در نظر گرفته میشود . جهت حصول اطلاعات بیشتر در خصوص بالانس حرارتی می توانید به اینجا و یا اینجا مراجعه فرمایید .