فرآوری هوای فشرده :
آیا می دانید ISO 8573-1 چیست؟
در صنعت ؛ مصرف کنندگان هوای فشرده از تجهیزات مختلفی تشکیل شده اند که هرکدام کیفیت هوای مصرفی آنها طبق استانداردهایی برایشان تعریف می شود .
کیفیت هوای فشرده به سه چیز بستگی دارد :
- ذرات موجود (Dust) در هوای فشرده
- آب (رطوبت ) موجود در هوای فشرده
- ذرات روغن موجود در هوای فشرده
این سه پارامتر با استاندارد ISO 8573-1 شماره بندی می شوند. ( جدول شماره ۱) جهت فهم کامل موضوع ؛ مثال زیر جدول را مطالعه کنید .
جدول شماره ۱
همانطور که گفته شد هر کلاس ایزوی هوای مصرفی تجهیزات مختلف با یکدیگر فرق می کنند . مثلا کلاس هوای فشرده مصرفی برای air agitation با Instrument Air متفاوت است . کلاس هوایی که برای air agitation استفاده می شود ۳٫۵٫۳ میباشد . یعنی Solid 3 , Water 5 , Oil 3 می باشد .
آنچه که باعث تولید هوای فشرده با کیفیت تعریف شده در این استاندارد ایزو می شود ، نحوه چینش تجهیزات فرآوری هوای فشرده ( مانند درایر ها ؛ تله آبگیرها و ….) است . یعنی با آرایشهای متفاوت در چینش ؛ از کمپرسور ها تا مخازن نگهداری هوای فشرده میتوان کلاسهای مختلف را به دست اورد. (به شکل شماره ۱ دقت فرمایید)
شکل شماره ۱
در خصوص طراحی چیدمان و آشنایی با تجهیزات فراوری هوای فشرده در پست های آتی توضیحات کامل آورده خواهد شد .
در ادامه می توانید این استاندارد را دانلود نمایید
پسورد فایل: utilityprocessdesigner.ir