تجهیزات اصلی که در سیستم روغن داغ استاندارد استفاده می شوند به شرح ذیل می باشند :
- (Fired heater and waste heat recovery units from gas turbine generator (GTG
- Hot oil expansion vessel
- Hot oil circulation pump
- Hot oil filter
- Hot oil start-up pump
- Hot oil run down cooler
- (Heat exchangers (Consumers
- Hot oil storage tank
- Hot oil make up pump
- Hot oil drain drum and drain system
- Hot oil sump pump
در این قسمت و پست های بعدی در خصوص ملاحظات و چگونگی طراحی این تجهیزات ، مطالبی جهت استفاده شما عزیزان قرار خواهد گرفت :
قسمت اول) سایزینگ هیتر روغن حرارتی :
(Fired heater and waste heat recovery units from gas turbine generator (GTG
معمولا به به طور پیش فرض به عنوان منبع حرارتی در سیستم روغن داغ از هیترهای natural draft و یا (mechanical draft (induced or forced استفاده می شود. اگر از هیتر تنها به عنوان یک منبع حرارتی در لوپ روغن حرارتی استفاده شود ، ظرفیت آن مجموع ظرفیت تمام مصرف کنندگان با حاشیه طراحی ۱۰-۱۵٪ خواهد بود . همچنین بسته به نوع سوخت مصرفی (گاز یا گاروییل و یا مازوت ) و مشعل هیتر میبایست یک بازده ۸۰ تا ۸۵ درصدی برای هیتر قائل شد و آنرا در محاسبات در نظر گرفت . در برخی از پروسس ها از هیتر به عنوان استند بای استفاده می شود و در این زمان گرمای پروسس توسط کویل های بازیافت حرارت از دودکش واحد GTG تامین خواهد شد. معمولا گاز دودکش GTG دمایی در حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد دارد و با کنترل این دما،می توان از ان به عنوان منبع تامین دمای لوپ روغن حرارتی استفاده کرد .
در چرخه روغن داغ. هنگامی که کویلهای WHRU منبع اصلی حرارت هستند، این کویل های بازیابی گرما بر اساس فلسفه عمل GTG ها طراحی می شوند وپیرو آن بار حرارتی هیتر روغن داغ طراحی و مشخص می شود .
طریقه محاسبه بار حرارتی هیتر روغن حرارتی:
در جدول ذیل به عنوان مثال بار حرارتی هر کدام از مصرف کنندگان به صورت دستی و یا نرم افزار های شبیه ساز مانند Hysys محاسبه شده است و همچنین میبایست جهت بارحرارتی طراحی (Design Heat Load) ده درصد به انها اضافه شود ( مگر انکه در اسپک مربوطه چیز دیگری قید شده باشد)
جمع مقدار بارحرارتی ۶۶۰۷ کیلو وات است. انتخاب یک یا چند هیتر موازی ، کاملا وابسته به الزامات پروسس این سیستم و نظر طراح مربوطه خواهد بود
طریقه محاسبه مصرف گاز هیتر :
با در نظر گرفتن Lower heating value سوخت مورد نظر و نیز بازده حرارتی ۸۵ درصدی هیتر ، میتوان مصرف آن سوخت را در هیتر محاسبه نمود :
با فرض اینکه سوخت گاز باشد و LHV= 44380 Kj/Kg باشد ؛ خواهیم داشت :
کیلوگرم در ساعت ۶۳۰٫۵ = (۴۴۳۸۰*۰٫۸۵) / (۶۶۰۷*۳۶۰۰)
برگرفته شده از سایت :https://www.researchgate.net