RO Cleaning Time & Procedure

طریقه و زمان شتسشوی ممبرانهای اسمز معکوس :طریقه و زمان شتسشوی ممبرانهای اسمز معکوس

یکی از مشکلات رایج در سیستم اسمز معکوس  Fouling یا رسوب گرفتگی ممبران ها می باشد که مستقیما به چگونگی طراحی سیستم پیش تصفیه ارتباط دارد .طراحی یک سیستم پیش تصفیه کامل و منطبق با املاح و رسوبات موجود در آب خام، کمک فراوانی در کاستن رسوب گرفتگی های ممبران ها خواهد نمود .

در اغلب اوقات می توان با داشتن برنامه منظم ومتناوب در شستشوی ممبران ها،میزان تخریب ممبران ها را به حداقل رساند  در برخی موارد اشتباهات اپراتوری مانند :بالا بردن بیش از حد ریکاوری دستگاه و یا تزریق دوز اشتباه ادتیو های شیمیایی ؛ میتواند باعث بالا رفتن میزان رسوب گرفتگی و تخریب ممبران ها شود .رسوب گرفتگی ممبران ها موجب کاهش جریان پرمیت و یا کاهش salt rejection می شود . همچنین افت افت فشار بین آب ورودی و کنسانتره نیز می تواند از دلایل گرفتگی ممبران ها باشد.شستشوی شیمیایی غشاهایی که دچار رسوب گرفتگی شده اند معمولا با مواد پاک کننده مناسب و مختلف در حالت قلیایی (تا pH 12) و در حالت اسیدی (pH 2) انجام می پذیرد .

معمولا زمان مناسب جهت شستشوی ممبران ها دارای علائمی به شرح ذیل است :

  1. کاهش ۱۰ تا ۱۵٪ در جریان آب تصفیه شده (Permeate Flow)
  2. کاهش ۰٫۵٪ در Salt Rejection
  3. افت فشار ۱۵ درصدی بین آب ورودی و پساب خروجی (Concentrate Flow)
    لازم به ذکر است که شرایط مرجع مقایسه درصدهای قید شده در بالا ، عملکرد اولیه دستگاه در طول ۲۴-۴۸ ساعت اول راه اندازی دستگاه خواهد بود .

در ادامه جهت آشنایی با مراحل شستشوی ممبران , می توانید قسمتی از هندبوک Reverse Osmosis Technical Manual را دانلود و مطالعه نمایید .

دانلود

پسورد فایل : utilityprocessdesigner.ir

جهت دانلود ابتدا می بایست نام نویسی نمایید

 

همچنین ببینید

راهنمای انتخاب مواد شیمیایی جهت شستشوی ممبران اسمز معکوس

انتخاب مواد شیمیایی جهت شستشوی ممبران اسمز معکوس : یکی از مشکلات رایج در سیستم اسمز …

دیدگاهتان را بنویسید