Thermal Fluid System Layout :
روغن حرارتی مایع پس از گرم شدن در دیگ روغن داغ میبایست وارد چرخه فرآیند جهت گرم کردن تجهیزات و ادوات پروسسی یک پلنت شود .چرخش روغن در فرآیند ها دارای طرحهای (Layout) مختلفی است که وابسته به نوع فرایند و کیفیت کنترل حرارتی آن می باشد .در این قسمت یا انواع این سیستم ها که معمولا به ۴ روش دسته بندی می شوند آشنا خواهید شد :
روش سوم )
Heating several users at different temperatures :
در این سیستم چند مصرف کننده با دماهای متفاوتی به صورت همزمان در مدار قرار گرفته اند و متشکل از چندین حلقه (مسیر سیرکولاسیون) می باشد . حلقه اصلی همان مسیر سیرکولاسیون اصلی دیگ روغن است و حلقه داخلی که مسیر سیرکولاسیون روغن در مصرف کنندگان می باشد .
در هر منطقه دمایی ؛ چرخه ای وجود دارد که به وسیله پمپ سیرکولاسیون در ورودی مصرف کننده و نیز شیر کنترل دما در خروجی آن ؛ دمای تجهیز کنترل می شود (حلقه داخلی) .در این چرخه ، ورودی و خروجی به وسیله یک مسیر کنار گذر (bypass) به یکدیگر متصل می شوند که با باز و بسته شدن شیر کنترل دما و مخلوط شدن روغن سرد و گرم و سیرکوله شدن در حلقه داخلی ؛ کنترل دمای تجهیز به خوبی صورت می پذیرد .معمولا این روش کنترل برای سیستمهایی که نرخ بالای سیرکولاسیون نیاز دارند ؛ استفاده می شود .
این طرح می تواند در روش اول نیز استفاده شود به شرطی که مصرف کننده ای با لود حرارتی پایین و حجم روغن زیاد داشته باشیم .
در این سیستم سایزینگ پمپ سیر کولاسیون اصلی (حلقه اصلی ) بر اساس مقدار بار حرارتی دیگ روغن صورت می پذیرد و نیز پمپ های سیرکولاسیون فرعی ( حلقه داخلی) بر اساس حجم بالای سیرکولاسیون بر اساس مخلوط شدن روغن سرد و گرم در حلقه داخلی صورت می گیرد .
از مزایای این طرح ، کنترل دقیق دمایی و جواب دهی سریع سیستم در مقابل تغییرات بار حرارتی می باشد .
منبع :LIQUID PHASE SYSTEM DESIGN GUIDE شرکت ” EASTMAN ”
همچنین می توانید جهت مشاهده طرح بندی های مدار چرخش روغن حرارتی (قسمت دوم) به اینجا مراجعه کنید .