خانه / هوای فشرده / مطالب آموزشی هوای فشرده / درایر تبریدی و طریقه سایزینگ آن

درایر تبریدی و طریقه سایزینگ آن

طریقه سایرینگ و انتخاب درایر تبریدی:

درایر های تبریدی یا یخچالی درایری هایی هستند که از سیکل تبرید تراکمی جهت خنک سازی هوا و جدا کردن آب موجود در آن به منظور خشک کردن هوای فشرده استفاده می کند .اصول کار اینوع درایر بدین صورت است که هوای فشرده کمپرسور که دارای رطوبت است ؛ پس از عبور از  اواپراتور سیکل تبرید خنک می شود. در این قسمت دمای هوا از ۱ تا ۱۰ درجه سانتیگراد ( عموما تا ۳ درجه سانتیگراد ) پایین می آید. هنگامی که هوا سرد می شود، بخار موجود در هوا به مایع تبدیل می شود. این مایع به وسیله شیر تخیله برقی جدا شده و از سیستم خارج می شود.درایر تبریدی و طریقه سایزینگ آن

ساختار سيستم‌ سیکل تبرید تراكمی دارای چهار عنصر اساسی مي‌باشد :

۱ .  كمپرسور كه توسط يک محرک (الکتروموتور یا موتور احتراق داخلی و …) به حركت در می آيد.

۲ .  شير انبساط كه فشار را از روی مایع مبرد بر می دارد.

۳ .  مبدل حرارتی به نام كندانسور كه گاز متراكم شده در كمپرسور را خنک می كند و اين گرما را به محيط اطراف انتقال می دهد.

۴ .  مبدل حرارتی به نام اواپراتور كه گرمای مورد نياز برای تبخیر مایع مبرد را از محيط اطراف خود (هوای فشرده خروجی کمپرسور ) جذب می كند

اما طریقه سایزینگ این تجهیز چگونه است ؟

پس از سایز کمپرسور مورد نیاز جهت تامین هوای فشرده مورد نیاز یک سایت  و   تعیین کلاس هوای مورد نظر و صورتیکه  نقطه شبنم مورد نیاز بین ۱ تا ۱۰ درجه سانتیگراد  باشد و با توجه با سایر عوامل درایر تبریدی انتخاب شود سایزینگ آن از فرمول ذیل صورت می پذیرد:

   (Dryer Nominal Capacity (m3/min)  = Inlet Flow(m3/min)/(k1*k2*k3*k4

K1=ضریب تصحیح مربوط به فشار

K2=ضریب تصحیح مربوط به نقطه شبنم

K3=ضریب تصحیح مربوط به دمای هوای محیط

K4=ضریب تصحیح مربوط به دمای هوای ورودی

درایر تبریدی و طریقه سایزینگ آن

از آنجا که دیتاهای موجود در جداول انتخاب دایر تبریدی سازندگان بر مبنای PDP   سه درجه سانتیگراد و دمای محیط ۲۵ درجه سانتیکراد و فشار و دمای هوای فشرده ۷ بار و ۳۵ درجه سانتیگراد می باشد لذا تطبیق آن با شرایط سایت های مختلف نیاز به اعمال ضرایبی دارد که عموما این جداول در کاتالوگ های شرکت های سازنده برای مدل های مختلف تولیدی درج می شود ( ضرایب k1 تا  k4  ) نمونه این جداول جهت آشنایی شما عزیزان قرار گرفته شده است .

 

به طور مثال و در ادامه مثال سایزینگ کمپرسور ؛ جهت نیاز به ۱۰۰ m3/min هوا که منجر به انتخاب یک کمپرسور ۱۳۸ m3/min شد  ؛ حال با فرض انتخاب درایر تبریدی و اینکه همه هوای فشرده مورد نیاز می بایست خشک شود ،فشار ورودی به درایر ۹ بار و نقطه شبنم مورد نیاز ۳ درجه سانتیگراد و دمای محیط ۳۰ درجه سانتیگراد و دمای هوای ورودی به درایر ۵۰ درجه سانتیگراد باشد ؛ خواهیم داشت :

 ۲۳۶٫۵۵ = ( Dryer Nominal Capacity (m3/min)  =۱۳۸ (m3/min)/(1.07 * 1 * 0.94 * 0.58

پس می بایست درایری با ظرفیت ۲۳۶ مترمکعب در دقیقه خریداری شود تا بتواند در شرایط مورد نظر ؛ خواسته مورد نیاز را تامین نماید .

همچنین ببینید

Food and Beverage Grade Compressed Air

Food and Beverage Grade Compressed Air Best Practice Guideline : تامین هوای فشرده در کارنجات صنایع …

یک دیدگاه

  1. رضا گودرزی راد

    باتشکر از مدیریت سایت بابت مطالب بسیار مفید

دیدگاهتان را بنویسید